Головна » 2016 » Лютий » 3 » МІСЬКА РАДА ТА ДЕПУТАТИ ПРАЦЮЮТЬ НЕ НА МАЙБУТНІ ВИБОРИ, А НА БЛАГО ГРОМАДИ
14:45
МІСЬКА РАДА ТА ДЕПУТАТИ ПРАЦЮЮТЬ НЕ НА МАЙБУТНІ ВИБОРИ, А НА БЛАГО ГРОМАДИ

29 січня на сесії міської ради після кількагодинних дебатів було прийняте рішення про припинення права користування Бобринецькому райспоживтовариству 1,2298 га землі у центрі міста під розміщення колгоспного ринку. Вилучену землю передано до Бобринецької міської ради.

 Як відомо, на вказану землю було два державних акти — один від 2001 року у КП «Ринок», другий від 1997 року в РСТ. Перший акт виявився підробленим, і його скасував у 2015 році суд. Другий, що був у райспоживтовариства, депутати міськради визнали недійсним, тому що його було видано на підставі неправомірного рішення виконкому міської ради.

 Слід завдячити керівництву міської ради за надану усім бажаючим можливість бути присутніми на сесії, для проведення якої було обрано велику залу РДА. Ми, жителі міської громади, підприємці, вважаємо, що вказане рішення є правильним як з точки зору законів, так і з економічної сторони. Після цього рішення кошти за оренду землі будуть сплачуватися підприємцями у бюджет громади і направлятися на його потреби, а не до бюджету окремої бізнес-структури. Як озвучив міський голова В.Сніжко, лише надходження до бюджету від земельного податку може скласти до 600 000 грн. в рік, а з урахуванням орендної плати це буде ще більша сума.

 Для порівняння: згідно законодавства, до цього взагалі не сплачувалося до міського бюджету окремо за користування даною землею. Відкритим для жителів міста залишається питання: чому з 1997 року ніхто з керівників міста не бачив неефективного та сумнівного з точки зору законів використання землі у центрі міста? Чи, може, бюджети були переповнені? Скільки ж коштів з 1997 року втратив бюджет громади!? Відповідь — мільйони! Хочемо висловити вдячність депутатам міської ради, які підтримали вказане рішення і показали себе дійсними патріотами своєї громади: І.Гольша, А.Горбанець, М.Доренко, О.Жовтенко, Л.Жукова, О.Зороляк, О.Ісаков, В.Коротинський, А.Лавріненко, Ю.Онисько, Д.Піднебесний, Ю.Спірідонов, Н.Телих, С.Чорний, О.Чорний та міський голова В.Сніжко.

 Проти проголосували А.Богданова, М.Тосік та О.Шинкарьова. Утрималися В.Коновальчук, М.Мельник, О.Стрельченко, О.Усата.

Сподіваємося, що отримані додаткові кошти підуть на користь жителів нашої громади. Надходження коштів до бюджету та їх використання продовжуватиме перебувати під контролем громадськості.

Також, будучи присутніми на сесії, ми стали свідками і не зовсім позитивних моментів роботи окремих депутатів міської ради. Так, один депутат не вважав за потрібне повідомити сесію про причини своєї відсутності, інший заявив, що присутність жителів міста на сесії чинить на нього тиск, забувши, мабуть, про те, що його обирали саме жителі громади, і він є їм підконтрольним. Неприємно здивував також той факт, що за проведення поіменного відкритого голосування по питанню землі РСТ проголосувало лише 16 депутатів з 26! Чому боїмося відкритості, шановні депутати?

Насамкінець звертаємося до депутатів, щоб працювали на благо громади, і не забували про тих людей, які їх обрали на ці посади.

Нікітюк С.О., фонд “Перемога”, ПП “Анкудінова О.В.”, Яриш В.М., голова БРГО “Громадський контроль”, Кочубей Ю.Ю., ВО “Свобода”, ПП Пигина О.С.

Газета «Честь хлібороба», № 9 від 2.02.2016.

Опубліковано з дозволу РВО «Новий День». 

 

 

Переглядів: 617 | Додав: rada | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0