Головна » 2016 » Червень » 13 » СКАРБНИЦЯ СТЕПОВОГО КРАЮ
11:24
СКАРБНИЦЯ СТЕПОВОГО КРАЮ

10 червня в с.Костомарівка відбулося чергове щорічне свято фольклору «Скарбниця степового краю». Участь в даному заході брали майже всі сільські ради та заклади культури. Міську раду представляв  Міський Будинок культури  на чолі з директором Слободяник Аллою Петрівною, представником  від Бобринецької міської  об’єднаної територіальної  громади  була заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Кривошея Л.П., також в заході взяли участь завідуючі сільськими клубами Тесцова В.О.  (с.Дібрівська), Воскобойнікова О.І. (с.Коржеве)  та бібліотекар с.Дібрівка Виноградова М.М.. Від міської громади було представлено виставку народних умільців. На конкурсі «Домашня смакота» було представлено «Вареникову господу». Журі зустріли цікавим обрядом та сам пан Вареник.

    

Наймолодші учасники під час святкової ходи колективів народної творчості поклали кошик квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченко.

В концертній програмі Міський будинок культури представляв вокальний колектив «Народні перли» (керівник Слободяник А.Б.).  Ними було виконано обрядове дійство «Гаївки», під час якого глядачі від маленьких виконавців отримали символічні букети, мали нагоду насолодитися чудовою українською піснею «Вербовая дощечка», а по закінченню виступу присутнім було роздано каравай. Як глядачі так і учасники заходу отримали неймовірне задоволення.

Наймолодшій учасниці,що представляла міський Будинок культури  5років -  це Авраменко Віталіна, сольний танець вербиченьки виконувала Кареліна О., в обряді гаївок брали участь: Авраменко Аліна, Кучеренко Мар’яна, Хижняк Аліна, Загнибіда Катерина, Мунтян Марія, Кублова Тетяна.

За підготовку та участь у заході директорові Слободяник А.П. від міського голови Сніжка В.В. була вручена грамота.

Висловлюємо щиру подяку Костомарівській громаді за організацію та теплий, гостинний прийом.

  

Переглядів: 1245 | Додав: rada | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0