Головна » 2016 » Травень » 10 » В МІСТІ ВІДЗНАЧЕНО 71-У РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ
13:38
В МІСТІ ВІДЗНАЧЕНО 71-У РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ

71 рік несемо ми квіти до могил загиблих,

Несемо з вдячністю в серцях,

Ми пам’ятаємо про тих, хто не вернувся з битви,

Ми думаємо про вас, хто серед нас, живих.

Ми будемо за вас свій отчий край любити,

І на землі своїй лишати добрий слід.

 

09 травня в місті відбулися заходи присвячені 71-й річниці перемоги над німецько-фашистськими загарбниками у 2-й світовій війні. Розпочато заходи урочистою ходою від районного будинку культури до пам’ятника невідомому солдату, під керуванням Бобринецького військового комісара М. Капітоненка. На своєму шляху учасники поклали квіти до пам’ятника загиблим вчителям та учням міста, а також до пам’ятника воїнам інтернаціоналістам.

     

Мітинг розпочався Державним гімном, по завершенню якого, з вітальними словами до присутніх звернулись: міський голова Сніжко Валерій Вадимович, голова районної державної адміністрації Шевченко Сергій Анатолійович, голова  районної ради Гадемська Олена Антонівна, військовий комісар Бобринецького військового  комісаріату Бобринецького району Капітоненко Микола Петрович, депутат районної ради від Аграрної партії Крутько Юрій Миколайович, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни Неклеса Дем’ян Дем’янович.

           

Напередодні свята заступники міського голови В.І. Висоцький та Л.П. Кривошея відвідали  ветеранів Великої Вітчизняної війни: Андрієнко Олексія Андрійовича, Бандурко Миколу Ілліча, Неклесу Дем’яна Дем’яновича, Черненко Миколу Павловича, Войнаровську Любов Григорівну,  Ворнікова Григорія Яковича, Солдатенко Григорія Олександровича, Коваль Віру Яківну, Неменко Миколу Антоновича, Пономаренко Олександра Миколайовича, Хмаріна Івана Васильовича, Хоружого Василя Петровича, Лосинець Ольгу Агафонівну, Безсонова Григорія Івановича, яким було вручено вітальні листівки та продуктові набори. Крім цього згідно Указу Президента України, почесними грамотами, з грошовою нагородою Бобринецької міської ради нагороджено учасників Великої Вітчизняної війни Андрієнка Олексія Андрійовича та Безсонова Григорія Івановича.

Цього дня ряд військовослужбовців, які приймали участь в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни, отримали ордени та посвідчення учасників АТО.

Активну участь в урочистостях прийняли прапороносці з Бобринецької НВК гімназії №1, ведучі та учасники мітингу-реквієму школярі ЗОШ №5,  студенти сільськогосподарського технікуму несли почесну варту біля вічного вогню та пам’ятника Невідомому солдату.

Небайдужими були члени парламенту учнівського студентського самоврядування, які привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни квітами, прийняли участь у ході та покладанні квітів.

     

На завершення мітингу учасники поклали квіти до памятника невідомому солдату, вшанували пам’ять про загиблих воїнів хвилиною мовчання.

   

З нагоди проведених урочистостей міською радою було організовано солдатську кашу на території літнього танцювального майданчика в парку  ім. М.Л. Кропивницького для ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів інтернаціоналістів та військовослужбовців, що несли військовий обов’язок в зоні проведення Антитерористичної операції на сході країни. Окремо жителів та гостей міста солдатською кашею частували поряд з святковою сценою, яку цього року як в давні часи було встановлено на перехресті вулиць Миколаївська (Леніна) – Соборна (Луначарського). Дякуємо за допомогу в приготуванні солдатської кухні Аграрній партії.

   

Після проведення урочистих заходів для глядачів було представлено святкову концертну програму, яка складалась із виступів аматорських колективів будинку дитячої творчості, школярів ЗОШ №5, студентів с/г технікуму та районного будинку культури.

Дякуємо керівникам організацій, навчальних закладів, які навели порядок на прилеглій території та в місцях проведення урочистостей.

           

Переглядів: 679 | Додав: rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0