Головна » 2016 » Лютий » 15 » СКІЛЬКИ ОТРИМУЄ МЕР?
15:00
СКІЛЬКИ ОТРИМУЄ МЕР?

Жителів міської громади дуже цікавить – яку заробітну плату отримують посадовці міської ради. І так повинно бути, адже саме жителі громади на виборах дають роботу мерові та його команді і саме перед ними вони мають звітувати, чого на жаль раніше не було.  Як проголошувалося під час передвиборчих перегонів – міська рада буде відкритою перед своїми жителями з усіх питань. Слід зазначити, що питання оплати праці посадовців міської ради оприлюднене з минулого року на веб-сторінці міської ради. Зарплата посадовцями нараховується та отримується прозоро і законно виключно з міського бюджету, без будь-яких "поборів і зборів" з жителів та бізнесу.  Додатково, хочемо проінформувати жителів громади з цього приводу також і через районну газету.

З самого початку, розчаруємо тих людей, які стверджують, що у міській раді керівництво «зробило собі зарплати по 10000 грн.». Таких заробітних плат не має і не було. Надбавки посадовцям встановлено рішенням депутатів міської ради на рівні надбавок, які були і у попередніх керівників містом – 50 % посадового окладу. Одразу для порівняння зазначимо, що керівники більшості міст України мають – 100 % надбавки.  Окремо, потрібно наголосити на тому, що у попереднього мера було два заступники, а зараз – один! І це не зважаючи на те, що роботи через об’єднання громад  стало більше у декілька раз! Для бюджету таким чином економія склала – понад 70000 грн. Щодо преміювання то тут розміри встановлюються залежно від результатів роботи – від 0 до 100 % посадового окладу.  Раніше питання преміювання попереднім міським головою вирішувалося інколи диференційовано – комусь з керівництва 100 %, а іншим працівникам – 10%. Зараз у міській раді з цього питання відновлена справедливість, тому що уся міська рада це команда, яка працює на благо громади, тому розмір премій є єдиним для усіх – 10 %, значить і мер і спеціаліст отримує премію 10 % окладу, 100 % - значить і мер і спеціаліст отримує премію 100 % окладу!

Тепер саме цікаве – цифри. Так, міський голова Сніжко В.В. у січні отримав «на руки» - 5740 грн. заробітної плати і це з урахуванням 20% надбавки за стаж. Для порівняння - керівники багатьох установ міста отримують значно більше.

 Далі, для порівняння наведемо декілька прикладів по середній заробітній платі (нарахованій) -  як було раніше за попереднього керівництва і стало зараз у 2016:

зарплата спеціаліста у міській раді – було 3120 грн. - стало 3605 грн., «на руки» - 2924 грн.

зарплата першого заступника – було 8105 грн. – стало 6934 грн., «на руки» - 5512 грн.

Окремо слід зазначити, що при нарахуванні зарплати враховуються стаж, ранг тощо.

Багато чи мало отримують у міській раді – судити Вам шановні жителі громади. Порівняно з пенсіонером, який отримує мінімальну пенсію – багато, порівняно з успішним бізнесменом – мало. Врахуйте при цьому ще курс національної валюти та інфляцію.

Наші декларації про доходи також є відкритими і розміщені на веб-сайті.

Хочемо звернути увагу, на один факт, який мав місце нещодавно – міською радою було оголошено конкурс на три посади. Яке було розчарування, коли на три посади подали документи аж 3 особи! Більше бажаючих працювати за такі гроші не знайшлося. Так, цікавилися, питали про зарплату, роботу та відповідальність – але документи не подавали. Вважаємо, що це і є відповідь – чи багато отримують у міській раді?

Насамкінець, хотілося б також нагадати мабуть чи не про єдиний дієвий спосіб в усьому цивілізованому світі протидіяти корупції – дати чиновнику достойну заробітну плату, щоб він не думав де взяти ще, щоб прокормити сім’ю.

Стосовно того, скільки отримує депутат міської ради – повідомляємо, що депутати здійснюють свою діяльність на громадських засадах, тобто безкоштовно.

 

Переглядів: 526 | Додав: rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0