Головна » 2016 » Квітень » 25 » 30-ТА РІЧНИЦЯ ТРАГЕДІЇ НА ЧАЕС
16:36
30-ТА РІЧНИЦЯ ТРАГЕДІЇ НА ЧАЕС

 Чорнобиль… Це слово стало символом печалі і скорботи, символом трагедії, що сталася у ніч із 25 на 26 квітня 1986 року о 1-й годині 23 хвилини над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції. Тиху весняну нічну тишу розірвало смертоносне полум’я зловісної пожежі невідомої раніше біди. Воно висвітило кожного, хто там працював і жив, виділило перших із перших.

Незважаючи на смертельну небезпеку, вогнеборці виконали присягу на вірність народу України. Пожежу було ліквідовано ціною життя відважних людей.

В ті тяжкі для країни дні працівники підприємств, організацій та установ всієї України безпосередньо взяли участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашого міста та країни, назавжди залишаючи у пам’яті народний подвиг ліквідаторів.

В день 30-ої річниці Чорнобильської трагедії хочу висловити щирі слова подяки усім чорнобильцям. Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям ліквідовував наслідки аварії на ЧАЕС. Ми повинні пам’ятати поіменно героїв, які першими вийшли на лінію вогню. Пам’ятати біль і горе людей, які втрачали рідних, свої домівки, для яких життя розкололось у ту страшну ніч. Пам’ятати, щоб ніколи цього не повторилось, адже кожен із нас хоче, щоб і трава була зеленою, і вода чистою, щоб квітли сади і шуміли діброви.

Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям-ліквідаторам.

Міський голова                                                                       В. Сніжко

Переглядів: 424 | Додав: rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0