Головна » 2016 » Квітень » 22 » ВІДБУЛОСЯ ОБГОВОРЕННЯ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ДОЛІ РИНКУ ТА ПІДПРИЄМЦІВ.
10:01
ВІДБУЛОСЯ ОБГОВОРЕННЯ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ДОЛІ РИНКУ ТА ПІДПРИЄМЦІВ.

21 квітня в приміщенні великої зали адмінбудівлі, за ініціативою міського голови В. Сніжка відбулася зустріч посадових осіб міської ради із підприємцями міста, громадськими активістами та небайдужими громадянами. Метою зустрічі було обговорення з громадою подальшого використання землі ринку, встановлення МАФів, отримання землі в оренду, сплати коштів, тощо. На зібрання завітали також представники депутатського корпусу міста та району.

Під час зустрічі обговорювалось питання власності землі ринку міській раді як представницькому органу громади. На 22.04.2016 запланований спільний рейд працівників міської ради, поліції та громадськості по ринку, з метою недопущення незаконного збору грошей з підприємців, яка здійснювалась із залученням охоронної фірми, яка була найнята Бобринецьким РСТ. Крім цього громадськості роз’яснено про те, що в разі виявлення ними самостійно, фактів незаконного збору грошових коштів з підприємців як плату за перебування на ринку, необхідно обов’язково звернутись до керівництва міської ради для подальшого адекватного реагування на зазначені факти.

Міським головою повідомлено про те, що на даний час ним проводиться досить багато зустрічей, де проводиться роз’яснення про те, що у нас створена об’єднана територіальна громада, і місцевою владою ведеться робота щодо поповнення бюджету громади – міста, з об’єктів які раніше ніколи не сплачували податки. Без податків у місті неможливо зробити ні доріг, ні якісних соціальних послуги. Запевнив міський голова і в тому, що всі податки які надходять до міського бюджету ідуть на благо громади, що можна легко прослідкувати, адже кожна витрачена копійка з міського бюджету підзвітна. Тому в центрі міста не може бути громадська земельна ділянка, кошти з якої ідуть не до міського бюджету а відповідно і не на блага громади.

Крім цього міським головою доведено до відома громадськості, що в інших містах країни створені міські ринки де розроблені торгівельні місця на яких і проводиться реалізація продукції, в інших місцях за реалізацію продукції складається адміністративний протокол, а в подальшому і штраф за реалізацію продукції у невстановленому місці. Міська рада на даний час працює в даному напрямку, адже це є позитивним досвідом, який започаткований у інших містах.

     

На зустрічі підприємців цікавило питання, яким чином будуть розробленні торгівельні місця на території ринку, та чи зможуть вони залишатись на місцях де вони здійснюють свою підприємницьку діяльність на сьогоднішній день. З даного питання було вирішено, що після того як на ринку буде проведено інвентаризацію та розроблено схему розташування торгових точок, підприємцям які вже здійснюють свою діяльність в першу чергу будуть запропоновані місця, але в жодному разі хаотичного розташування торгових точок не буде.

Також було розглянуто питання щодо встановлення плати з підприємців за торгове місце – точку. На дане питання було дано відповідь, що на даний час ціну поки що не встановлено, адже для встановлення ціни необхідно провести інвентаризацію майна, калькуляцію оплати праці робітників, та послуг які будуть надаватись для підприємців, після чого і буде встановлено тариф за місце, який буде економічно обґрунтованим.

Додатково від підприємців пролунали зауваження про те, що на підприємців які намагаються не сплачувати грошові кошти до РСТ, постійно здійснюються заходи тиску (відключення електроенергії, залякування зі сторони ветеринарних працівників), чим змушують підприємців здійснювати плату за місце.

     

На зібранні слово брали і громадські активісти та підприємці, яким не байдужа доля ринку та міста:

  • Член виконкому Бобринецької міської ради Костяк Ярослав Васильович виступивши, довів до відома громадськості історичні аспекти розвитку ринку у місті, та повідомив про те, що раніше ринок належав РСТ, як колективній організації. На сьогоднішній день РСТ це фактично одна особа, яка і отримує всі кошти, які сплачують підприємці на ринку, та закликав всих припинити фінансувати одну особу, адже земля ринку по праву належить виключно міській раді.

  • Приватний підприємець та громадський активіст Дикусар Микола Іванович вніс пропозицію винести на виконком міської ради розглянути рішення, яким затвердити звернення до районної ради та адміністрації щодо повернення землі ринку до міської ради, яка багато років тому незаконно була передано до Бобринецького РСТ. Додатково було винесено пропозицію, щоб під час обходу на ринку працівниками міської ради розносити підприємцям договори про сплату ними коштів до міського бюджету. Щодо даної пропозиції прийнято рішення, що поки КП «Комунальник» не прийняв ринок на свій баланс, як розпорядник землі, кошти будуть сплачуватись через касовий апарат ринку «Таврія», адже без нього неможливо буде прослідкувати сплачені кошти та прозвітувати про їх витрату.

 

  • Приватний підприємець Хижняк Григорій Васильович відійшовши від теми ринку виніс пропозицію перенести КП «Комунальник» в центр міста, за для зручності громадянам та самим комунальникам. Дану пропозицію в повній мірі підтримав депутат районної ради Крутько Юрій Миколайович зазначивши, що районна рада буде сприяти наданню чи відведенню місця для комунальників. 

 

Переглядів: 530 | Додав: rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0