Головна » 2016 » Березень » 12 » МІСЬКА РАДА СПІВПРАЦЮВАТИМЕ З ШВЕЙЦАРСЬКИМИ ФАХІВЦЯМИ ПО ЗАБЕЗПЕЧЕННЮ МІСТА ЯКІСНОЮ ВОДОЮ
11:14
МІСЬКА РАДА СПІВПРАЦЮВАТИМЕ З ШВЕЙЦАРСЬКИМИ ФАХІВЦЯМИ ПО ЗАБЕЗПЕЧЕННЮ МІСТА ЯКІСНОЮ ВОДОЮ

 5.jpg11 березня, перший заступник міського голови Валентин Висоцький, взяв участь у проведені наради-семінару з питань практичної реалізації проектів у сфері забезпечення населення об’єднаних територіальних громад якісною питною водою, який відбувся у місті Києві у приміщені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за участю швейцарсько-українських експертів проекту сприяння децентралізації DESPRO, якими було запропоновано об’єднаним громадам допомогу у розробці та реалізації проектів водопостачання.

Від Бобринцької міської об'єднаної територіальної громади, на нараді було презентовано інфраструктурний проект "Водопостачання та водовідведення", який попередньо було позитивно оцінено фахівцями.

Як зазначив на нараді перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода - централізованим водопостачанням в Україні забезпечено лише 22 % сільських територій, водовідведенням – менше 2,5 %. У багатьох об’єднаних громадах цю проблему означили як пріоритетну. Сьогодні вони мають ресурси на її вирішення і отримають усю необхідну допомогу від Мінрегіону та провідних експертів у цій галузі.

5.jpg

«Проблема якісного централізованого водопостачання та водовідведення гостро стоїть для більшості сільських населених пунктів. Ми сконцентрувались на об’єднаних громадах, бо вони вже можуть починати її вирішувати і бути прикладом для інших, демонструючи, що об’єднання зусиль стає запорукою підвищення рівня життя у громадах», — зазначив В’ячеслав Негода.

Він нагадав, що ресурс на реалізацію проектів розвитку громад, у тому числі проектів водопостачання і водовідведення, є: це і державна субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних громад у розмірі 1 млрд. грн., і Державний фонд регіонального розвитку, де закладено 3 млрд. грн., це і 2,9 млрд. грн. у Держбюджеті на соціально-економічний розвиток регіонів – програма, яку адмініструє Міністерство фінансів.

4.jpg

«Міністерство готове запропонувати експертів для сприяння у розробці об’єднаними громадами відповідних проектів та у їх реалізації. Долучитися до цього також готові досвідчені фахівці Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та Української асоціації районних та обласних рад», — повідомив Перший заступник Міністра.

В’ячеслав Негода також закликав присутніх представників об’єднаних громад до зустрічних пропозицій щодо практичних кроків до вирішення зазначеної проблеми.

 

 

 
 
 
 
Переглядів: 452 | Додав: rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0