Головна » 2016 » Березень » 25 » ЗЕМЛЯ РИНКУ НАЛЕЖИТЬ МІСЬКІЙ РАДІ
14:40
ЗЕМЛЯ РИНКУ НАЛЕЖИТЬ МІСЬКІЙ РАДІ

 15 березня 2016 року Вищий господарський суд України розглянув спір між                      Бобринецькою міською радою та Бобринецьким РСТ з приводу землі ринку.

В ході судового розгляду, судом було підтверджено недійсність державного акту на право постійного користування землею ринку, виданого КП «Ринок» Бобринецького РСТ у 2001 році, через його підроблення.

Крім цього судом було відмовлено Бобринецькому районному споживчому товариству у визнанні права постійного користування цією земельною ділянкою на підставі державного акту 1997 року, через зменшення її розмірів внаслідок перебування частини зазначеної земельної ділянки у двох підприємців на праві власності.

У своєму рішенні, колегією суддів Вищого господарського суду України було наголошено, що після скасування державного акту 2001 року який було видано КП «Ринок», не потрібно складати якісь акти прийому-передачі землі від КП «Ринок» до Бобринецької міської ради, оскільки чинним законодавством не передбачено складання акту приймання-передачі земельної ділянки у разі припинення права постійного користування, та для цього достатньо внести відповідний запис до державного реєстру на підставі рішення суду.

Враховуючи зазначене рішення суду, у КП «Ринок» та Бобринецького РСТ на сьогоднішній день відсутні будь-які правові підстави користуватись зазначеною земельною ділянкою та стягувати кошти з підприємців.

Загалом Вищий господарський суд України змінив лише механізм виконання попередніх рішень судів про повернення  землі ринку до міської ради.

Міська рада працює над поповненням бюджету, та буде проводити роботу щодо повернення земельних ділянок та майна в громаду яке незаконно було надано в приватну власність.

Переглядів: 488 | Додав: rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0